Goedkope energieleverancier

We willen het liefst een goedkope energieleverancier als we een nieuw energiecontract aangaan. Je huidige leverancier laat je wellicht teveel betalen voor de energienota, doordat er na een contractduur vaak een hoger variabel tarief wordt gehanteerd.

Het kijken naar een goedkope energieleverancier is daarom vaak een goede oplossing. Het brengt je naast een goedkopere rekening vaak ook nog andere voordelen op.

Profiteer van welkomstpremies bij een goedkope energieleverancier

Bij het zoeken naar een goedkope energieleverancier zoals https://www.energie-vergelijken.net heb je een ruime keuze aan verschillende energiemaatschappijen. Je kunt deze allemaal afzonderlijk bekijken, maar ook een energievergelijker erbij pakken om zo alles in een overzicht te zien.

Zo zie je niet alleen welke maatschappij een goedkope energieleverancier is, maar ook welke andere welkomstacties en aanbiedingen er op dit moment lopen per energiemaatschappij. Hiermee kun je veel besparen op je jaarlijkse lasten, wat vaak kan oplopen tot 400 euro. Bedenk maar eens wat je hiermee zou kunnen doen.

Energievergelijker gebruiken!

Vergelijk tarieven van verschillende energieaanbieders met de gratis online vergelijker. Bespaar honderden euro’;s per jaar op uw energienota!

Een overstap hoeft niet moeilijk te zijn

De welkomstacties per goedkope energieleverancier lopen het hele jaar door. Energiemaatschappij willen hiermee namelijk zoveel mogelijk nieuwe klanten naar zich toe trekken, terwijl er veel minder wordt gewerkt aan klantbehoud. Toch blijven veel mensen bij hun huidige leverancier, omdat een overstap in hun ogen vaak veel moeite kost en er een lange tijd overheen zou kunnen gaan. De angst om zonder stroom te zitten is groter dan de drang om te zoeken naar een goedkope energieleverancier. Echter is het tegenovergestelde het geval: binnen enkele klikken wordt de overstap voor je geregeld wanneer je via een vergelijker een nieuwe energiemaatschappij hebt gevonden.

Aan de hand van basisgegevens de beste contracten

Voordat je op zoek gaat naar een goedkope leverancier, moet je eerst jouw postcode, huisnummer en jaarlijks verbruik ingeven.

Aan de hand van deze informatie worden de goedkoopste energiemaatschappijen bovenaan geplaatst en zul je uitsluitend de maatschappijen zien die in jouw omgeving energie leveren.

Wanneer je een grootverbruiker bent, dan past de onafhankelijke energievergelijker het tarief hierop aan, zo ook wanneer je een kleinverbruiker bent.

Uiteraard is alle informatie die jij hier ingeeft beschermd. Derden kunnen jouw gegevens daarom niet onderscheppen en worden uitsluitend gebruikt voor de vergelijker.

Oude energieleverancier opzeggen?

Gaat u verhuizen en kiest u gelijk voor een andere energieleverancier, vergeet dan niet uw bestaande contract op te zeggen!

Een goede schatting op basis van jouw huishouden

Het is daarom goed om te kijken bij een energievergelijker voordat je een contract afsluit bij een nieuwe maatschappij. Zo hoef je niet alle websites van de verschillende energiemaatschappijen te raadplegen en kun je in slechts enkele seconden de juiste maatschappijen aan de hand van jouw verbruik zien. Jouw verbruik hoef je niet precies te weten, vaak is het ook goed als je alleen de grootte van je huishouden invoert.

Op basis daarvan wordt een schatting gemaakt en komen de goedkoopste oplossingen voor jouw nieuwe energiecontract bovenaan te staan. Je zult daarom nooit teveel betalen bij een overstap naar een nieuwe energiemaatschappij.

De goedkoopste energiemaatschappij bovenaan de resultaten

Naast deze gegevens kun je ook nog op andere dingen zoeken. Zo kun je kiezen voor duurzame energie of grijze energie, vaste en variabele energietarieven en de contractduur.

Wanneer je alles zo precies mogelijk invult, dan heb je uitsluitend de best passende energiemaatschappijen in de resultaten staan. Hierbij komt de goedkoopste leverancier altijd bovenaan te staan en kun je alle energieleveranciers met elkaar vergelijken.

Houd daarbij goed in het achterhoofd dat duurzame energie vaak duurder is dan grijze energie, maar ook een milieuvriendelijkere oplossing is voor de lange termijn.

Duurzame energie voor een beter milieu

Grijze energie wordt namelijk gewonnen van fossiele brandstoffen. Deze brandstoffen kunnen niet alleen op den duur opraken, maar stoten ook een grote hoeveelheid CO2 uit. Bij het winnen van deze brandstoffen komen veel schadelijke stoffen in de lucht, die je bij het winnen van duurzame energie niet hebt.

Deze groene energie wordt namelijk gewonnen van onder andere wind en zon. Buiten dat deze energie beter is voor het milieu, kan het ook niet opraken. Vandaar dat groene energie vaak duurzame energie genoemd wordt. Toch is er altijd een goedkope leverancier die jou duurzame energie kan leveren tegen een aantrekkelijk tarief.

Verschillende tarieven bij een goedkope energieleverancier

Zoals al eerder genoemd kun je ook aangeven of je een vast of variabel tarief wilt betalen voor jouw energie. Een variabel tarief kan gedurende de looptijd van het contract veranderen, waarbij ieder half jaar wordt bekeken wat de nieuwe prijs voor jouw contract wordt.

Deze wordt namelijk bepaald door de gemiddelde prijs van olie van het afgelopen half jaar. Een voordeel hierbij is dat je ook kunt profiteren van prijsdalingen, een nadeel is dat jouw contract duurder kan worden.

Bij een vast tarief ben je verzekerd van een vaste prijs zolang jouw contract duurt. Hoewel je een goedkope energieleverancier hebt, kan het wel zijn dat je voor dezelfde energie duurder uit bent. Een leverancier heeft namelijk het risico mee gecalculeerd in de prijs per maand.

Kies jouw gewenste contractduur zelf

Een goedkope leverancier biedt daarnaast ook verschillende varianten van een contractduur aan. Zo kun je bijvoorbeeld een eenjarig contract afsluiten, maar ook voor meerdere jaren gaan wanneer je zeker bent van je zaak. Ook is het bij sommige energiemaatschappijen mogelijk om een contract voor onbepaalde tijd aan te gaan.

Bij dit contract kun je er altijd voor kiezen om over te stappen als het niet bevalt of je een goedkopere oplossing tegenkomt. Iedere keer dat je overstapt naar een nieuwe energieleverancier, profiteer jij weer van de welkomstacties.

Jouw contracten lopen naadloos in elkaar over

Bij stroom vergelijken kom je er dus achter welke leverancier jou de goedkoopste stroom kan bieden. Zo bespaar jij jezelf en jouw huishouden veel geld, wat op kan lopen tot enkele honderden euro’s. Daarnaast is een overstap naar een goedkope energieleverancier zo geregeld. Via de onafhankelijke energievergelijker kun jij namelijk jouw contract afsluiten, terwijl je verder niet veel hoeft te regelen.

]Jouw contracten lopen met behulp van de energievergelijker naadloos in elkaar over, doordat je zelf kan instellen wanneer jouw contract over moet gaan op de nieuwe leverancier. Zo zit je nooit zonder energie en kun je op energie besparen.

Isoleren is ook een goede manier om energie te besparen, je kunt op verschillende manieren isoleren om zo het verbruik naar beneden te brengen. Te denken valt aan dakisolatie, spouwisolatie, vloerisolatie. Maar ook dubbel glas helpt mee, niet alleen betaal je minder op de energierekening. Ook het wooncomfort breng je ermee omhoog, je slaat dus 2 vliegen in 1 klap.