Energievergelijker

Een energievergelijker helpt jou bij het vinden van het beste energiecontract. Aan de hand van jouw verbruik en regio kan de onafhankelijke energievergelijker namelijk de beste mogelijkheden tonen en krijg jij inzicht in de verschillende prijzen die energiemaatschappijen hanteren.

Ontdek daarom snel wat een energievergelijker voor jou kan betekenen.

Een energievergelijker geeft een beoordeling per leverancier

Een energievergelijker helpt consumenten, instellingen en bedrijven aan onafhankelijke en objectieve informatie over alles rondom de energieleveranciers.

Dit houdt in dat niet alleen de verschillende tarieven worden besproken, maar ook de diensten van de maatschappij ten opzichte van de klant.

Als onafhankelijke partij kan er daarom altijd een goede beoordeling worden gegeven van de energieleveranciers in de energievergelijker.

Energievergelijker gebruiken!

Vergelijk tarieven van verschillende energieaanbieders met de gratis online vergelijker. Bespaar honderden euro’;s per jaar op uw energienota!

Filter zelf op jouw wensen en voorkeuren

Een energievergelijker toont jou daarom verschillende opties aan de hand van jouw verbruik en voorkeuren. Op deze manier kun jij namelijk een betere en eenvoudigere keuze maken voor een passend energiecontract. Alle informatie staat namelijk begrijpelijk en vergelijkbaar in een overzicht, waarbij je zelf nog kunt filteren op prijs, kortingen, voorwaarden, looptijd, tariefsoort, soort energie en de waardering van de klanten. Zo kun je iedere voorkeur in de energievergelijker aangeven, waardoor alleen de beste opties voor jouw nieuwe energiecontract verschijnen.

Transparante informatie vanaf de website van de energiemaatschappij

Hierbij wordt altijd gefungeerd als onafhankelijke energievergelijker. Er wordt niet samengewerkt met de leveranciers, waardoor er altijd een zo open en eerlijk mogelijk oordeel over geschreven kan worden.

De informatie die op de website komt, is namelijk de informatie die transparant gepubliceerd staat op de website van energiemaatschappij. Daarnaast wordt veel waarde gehecht aan de beoordelingen van klanten. Klanten zijn immers de mensen waar het om draait en die een echt oordeel kunnen vellen over de desbetreffende energieleverancier.

Raak het overzicht niet meer kwijt

Door gebruik te maken van een energievergelijker heb je altijd een complete, onafhankelijke en actuele vergelijking bij bijvoorbeeld EnergieFlex.

Zo kun je tot de juiste keuze komen, zonder dat het jou veel speurwerk hoeft te kosten en je dingen zelf op een rijtje moet zetten om een vergelijking te kunnen maken. Het kan namelijk zijn dat je hierdoor het overzicht kwijtraakt, wat je met een energievergelijker niet zal gebeuren.

Oude energieleverancier opzeggen?

Gaat u verhuizen en kiest u gelijk voor een andere energieleverancier, vergeet dan niet uw bestaande contract op te zeggen!

Vind de goedkoopste contracten met een energievergelijker

Maar waar kijkt een energievergelijker dan precies naar? Allereerst kijkt de vergelijker naar de verschillende providers in zijn totaliteit. Welke er zijn is namelijk van belang om een zo uitgebreid aanbod te verschaffen.

Daarnaast is de prijs per jaar een van de vergelijkingen die gedaan wordt. Dit is immers waarvoor je in de meeste gevallen een vergelijker nodig hebt. Je wilt bij je nieuwe energiecontract namelijk zo goedkoop mogelijk uit zijn.

Door daarbij ook te kijken naar jouw leverancier naar voorkeur kun je al gauw een afweging maken of er een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Goede service voor meer klanttevredenheid

Want kwaliteit is waar het ook om draait. Je wilt niet alleen goedkoop uit zijn, maar ook de beste kwaliteit en service hebben bij je nieuwe leverancier.

Een goede energie is namelijk waar jij jouw huishouden draaiende op houdt, dus is het van belang dat je hier altijd van voorzien bent. Daarnaast is service een belangrijk punt. Wanneer je problemen ondervindt met jouw energie, dan moet de klantenservice jou goed te woord staan en door het gehele oplossingsproces heen leiden.

 

Inzicht in tarieven door middel van stroom vergelijken

Ook kan een energievergelijker jou meer inzichten geven in de verschillende tarieven die gehanteerd worden. Een variabel tarief verandert namelijk iedere zes maanden. Hierbij wordt gekeken naar de gemiddelde prijs van olie van de afgelopen zes maanden, waarop het nieuwe tarief wordt aangepast.

Het zou daarom kunnen zijn dat jij na een half jaar goedkoper uit gaat zijn bij jouw leverancier, maar jouw maandbedrag kan ook omhoog gaan. Als je de gok wilt wagen dat jouw energie goedkoper wordt, dan is dit dus een goede oplossing.

Soort energie afhankelijk van jouw voorkeur

Uiteraard kun je bij een energievergelijker ook kiezen voor verschillende soorten energie. Vroeger bestond er namelijk maar een soort energie, de grijze variant.

Deze wordt gewonnen uit fossiele brandstoffen. Doordat deze brandstoffen op kun raken, is men gaan zoeken naar alternatieven. Hieruit is groene energie ontstaan. Deze duurzame variant wordt gewonnen uit wind, zon, water en biomassa.

Allemaal zaken die niet op kunnen raken en waarvan dus een leven lang energie gewonnen kan worden. Een energievergelijker laat jou daarom in een overzicht alle energieleveranciers zien waar groene of grijze energie aangeschaft kan worden.

Geef in enkele klikken aan wat jij wilt

Een energievergelijker kun je dus gebruiken voor verschillende opties. Je kunt alle voorkeuren zelf aanvinken, waardoor je alleen de opties krijgt die geheel aan jouw wensen en eisen voldoet.

Zo zie je in een oogopslag welke maatschappijen aan jouw wensen voldoen en waarbij je ook nog het goedkoopste uit bent. Je wilt immers honderden euro’s kunnen besparen door een overstap te maken naar een andere leverancier.

Energie besparen door een overstap

En deze euro’s bespaar jij zeker. Wanneer je namelijk door middel van een energievergelijker overstapt van jouw huidige leverancier naar een andere, dan kan jouw besparing oplopen tot zeker 400 euro. Hier wordt niet alleen jij, maar ook jouw portemonnee blij van.

Daarnaast heb je ook altijd de leuke welkomstpremies, die jij ontvangt wanneer jij het contract afgesloten hebt. Ook dit kan jou nog een mooi bedrag besparen. Je bent daardoor verzekerd van zowel een goedkoop contract, een goede leverancier en ook nog eens een flinke besparing op jouw jaarlijkse kosten.

Ook de klantenservice kan jou helpen bij jouw keuze

Mocht je er niet helemaal uitkomen bij stroom vergelijken, dan kun je altijd nog de hulp van jouw omgeving inschakelen of de klantenservice van verschillende energiemaatschappijen.

Zij kunnen jou namelijk altijd advies geven en samen met jou kijken naar de verschillende mogelijkheden aan de hand van jouw huidige verbruik en de samenstelling van jouw huishouden. Zo heb je alle opties open en kun je de beste keuze maken voor jouw nieuwe contract.

De overstap in enkele minuten geregeld

Wanneer de keuze gemaakt is, hoef jij alleen nog maar het aanmeldingsformulier in te vullen. Jouw gegevens worden dan direct naar de nieuwe leverancier gestuurd, zodat jouw overstap geregeld kan worden.

Afhankelijk van de duur van jouw huidige contract is de overstap binnen zes weken geregeld en kun je genieten van alle voordelen die jouw nieuwe leverancier je te bieden heeft.