Energieleveranciers vergelijken

Energieleveranciers vergelijken door middel van een vergelijker kan jou veel tijd besparen. Zo hoef je bijvoorbeeld niet meer naar de verschillende websites van alle energiemaatschappijen te gaan, maar kun je alles in een handig overzicht bij elkaar zien.

Daarnaast kan het vergelijken jou ook enkele honderden euro’s per jaar besparen, doordat je een goedkoper contract af kunt sluiten bij een nieuwe maatschappij. Energieleveranciers vergelijken brengt jou dus veel voordelen op. Maar waar let je eigenlijk op?

Energieleveranciers vergelijken geeft jou meer overzicht

Nederland telt veel energieleveranciers, die ieder eigen prijzen en voorwaarden hanteren. Wanneer je wilt overstappen van maatschappij, zie je daarom vaak door de bomen het bos niet meer. Er zijn teveel keuzes en teveel websites om te bekijken.

Daarnaast kun je ook snel het overzicht kwijtraken doordat je alles op briefjes moet gaan schrijven wil je het kunnen vergelijken. Het is daarom handiger om energieleveranciers vergelijken te gaan via een vergelijker, zodat alles handig op een rijtje staat. Zo creëer jij orde in de chaos, terwijl je samen met jouw partner of alleen op zoek kunt gaan naar het beste energiecontract en de leukste acties.

Energievergelijker gebruiken!

Vergelijk tarieven van verschillende energieaanbieders met de gratis online vergelijker. Bespaar honderden euro’;s per jaar op uw energienota!

Zowel bekende als onbekende leveranciers op de website

Bij de meeste vergelijkers zie je een aantal energieleveranciers die altijd terugkomen. Dit zijn de grootste maatschappijen van Nederland, waaronder Essent, Eneco en Delta. Daarnaast zijn er een hoop kleinere bedrijven bijgekomen, die ook ieder eigen contracten aanbieden voor verschillende prijzen. Ook hebben verschillende energiemaatschappijen vaak leuke welkomstpremies en andere acties lopen, waardoor je soms nog goedkoper uitkomt. Wanneer je energieleveranciers vergelijken gaat, dan zul je zien dat zowel de grotere als kleinere partijen meegenomen worden in de vergelijker om jou een zo goed mogelijke vergelijking te geven van alle mogelijkheden voor jouw energieverbruik. .

Iedere optie kun je aanvinken voor jouw beste keuze

Energieleveranciers vergelijken gaat vrij eenvoudig. Bij de vergelijker kun je namelijk jouw postcode, aantal personen in jouw huishouden en jouw huidige leverancier aangeven.

Aan de hand hiervan wordt een eerste selectie gemaakt van energiemaatschappijen waarbij jij goedkoper uit kunt zijn dan bij jouw huidige contract.

Naast dit overzicht zie je nog meer opties staan, waarmee je de zoekopdracht kunt verfijnen. Zo kun je bijvoorbeeld ook het type energie aangeven waar jij een contract voor wilt afsluiten. Zo kun je zowel stroom als gas aanklikken of een van de afzonderlijke onderdelen bekijken.

Een ander contractduur voor een andere prijs

Ook de verschillende looptijden van een contract kun je aangeven bij energieleveranciers vergelijken.

Energiemaatschappijen werken namelijk met een bepaald contractduur, waarop ook de prijzen gebaseerd zijn. 

Oude energieleverancier opzeggen?

Gaat u verhuizen en kiest u gelijk voor een andere energieleverancier, vergeet dan niet uw bestaande contract op te zeggen!

Zo kun je bijvoorbeeld voor een jaarcontract gaan, maar ook voor enkele jaren. Op basis van jouw contractduur kun je ook profiteren van lagere prijzen, doordat de leverancier kijkt naar deze duur en hierop een andere prijs kan hanteren. Een laatste contractduur die je kunt instellen voor enkele leveranciers is een contract voor onbepaalde tijd.

Je hebt hierbij veel meer mogelijkheden om jouw contract tussendoor op te zeggen en over te stappen naar een andere, maar kan hiermee wel duurder uitkomen.

Vaste en variabele tarieven met voor- en nadelen

Leveranciers hanteren ook verschillende tarieven. Dit kunnen vaste en variabele tarieven zijn. Bij energieleveranciers vergelijken kun je daarom aanvinken wat jouw voorkeur heeft.

Bij variabele tarieven wisselt het bedrag iedere zes maanden, terwijl je bij vaste tarieven altijd weet wat je in dat jaar betaalt. Een contract met vaste tarieven heeft echter wel als nadeel dat de prijzen vaak duurder uitvallen, doordat energiemaatschappijen er niet op willen gokken dat de tarieven van energie omhoog gaan.

Het voordeel is echter dat je op voorhand weet hoeveel jij gedurende het jaar moet betalen. Deze zekerheid heb je namelijk niet bij een variabel tarief, dus het kan zomaar zijn dat je na zes maanden meer moet gaan betalen voor jouw energie en het jaar daarna weer minder.

Vink de leveranciers van jouw voorkeur aan

Mocht je al een voorkeur hebben voor bepaalde maatschappijen dan kun je er bij energieleveranciers vergelijken voor kiezen om deze aan te vinken. Zo kun je bijvoorbeeld de onbekende leveranciers eruit filteren. Ook kun je de bekendste leveranciers aanvinken of degene waar jij de beste verhalen over hebt gehoord.

In een oogopslag krijg je daarna de prijzen te zien voor energie en kun je energieleveranciers met elkaar vergelijken. Een tip: zet de prijs van laag naar hoog, zodat je direct ziet waar jij het goedkoopst uit bent. Ook dit helpt jou namelijk om een beter overzicht te creëren en de energieleveranciers met elkaar te vergelijken.

Groene stroom voor een beter milieu

Indien je de verschillen wilt zien tussen groene stroom en grijze stroom, dan kun je de eerste keer groene stroom aanvinken. Het overzicht toont jou dan alleen de leveranciers die duurzame energie aanbieden en waar grijze energie niet meer van toepassing is.

Hierdoor heb je altijd de meest milieuvriendelijke oplossing, waarmee je jouw steentje bijdraagt aan een betere omgeving en luchtkwaliteit. Uiteraard kun je ook kiezen voor grijze energie. Dit is geheel gebaseerd op jouw eigen voorkeur. Wanneer jij dus liever gebruik maakt van de vertrouwde fossiele brandstoffen, dan zijn hier nog genoeg opties voor.

Beoordelingen van klanten geven jou een ander inzicht

Bij energieleverancieren zie jij niet alleen de beste deals voor jouw energieverbruik, ook kun je kijken wat andere mensen van deze maatschappij vinden.

Bij de vergelijker kun je namelijk klantbeoordelingen zien van mensen die net zijn overgestapt of juist weg zijn gegaan bij de desbetreffende maatschappij. Aan de hand van deze beoordelingen kun jij een beter beeld krijgen van het werk van de maatschappij en hoe jij als klant geholpen wordt bij problemen of vragen. Dit is immers een belangrijk aspect bij een overstap.

Een hoop voordelen bij energieleveranciers vergelijken

Energieleveranciers vergelijken levert jou dus een hoop voordelen op. Niet alleen profiteer je altijd van de laagste prijs voor jouw nieuwe contract, ook kun je bepaalde dingen er eenvoudig uit filteren zodat je geen onnodig lange lijst overhoudt aan contracten en acties.

Mocht je kiezen voor een bepaalde energiemaatschappij, dan kun je ook nog eens profiteren van een welkomstpremie en eventuele andere acties die een leverancier op dat moment heeft lopen.

Kijk ook eens voor een waterontharder om zo nog meer energie te besparen. Dit kan u wel tot €400 per jaar opleveren. In deze test over waterontharders vind u de beste optie om aan te schaffen voor de laagste prijs.